۱۳۸۶ بهمن ۱۰, چهارشنبه

سنگسار

پنجشنبه ساعت 9 صبح روبه روي بهشت زهراي تاکستان دو نفر را سنگسار مي کنند
اين پيغامي بود که از طريق پیام کوتاه به موبايل بعضي از فعالان کمپين مبارزه با سنگسار رسيد. ناباوري لحظات اوليه جاي خود را به نتايج تکان دهنده تحقيقات و اخبار موثق داد. شوراي تامين استان مجوز اجراي حکم سنگسار يک زن و يک مرد را در ملاء عام صادر کرده است. قاضي شعبه يکم دادگاه جزايي تاکستان که حکم "رجم" را صادر کرده، خود در محل اجراي حکم حضور خواهد يافت و اولين سنگ را خواهد زد. قرار بوده اين حکم روز يکشنبه 26 خرداد اجرا شود که شوراي تامين استان اجراي آن را به 5 شنبه 31 خرداد موكول كرده است. مکرمه ابراهيمي، 43 ساله، 11 سال است که به همراه مردي که از او يک فرزند دارد در زندان چوبين قزوين در انتظار اجراي حکم سنگسار به سر مي برد. يک منبع مطلع با تاييد خبر اجراي حکم سنگسار در تاکستان به خبرنگار
ميدان گفت: حتي گودالي را که قرار است حکم در آن اجرا بشود در بهشت زهرا کنده اند. وي افزود: براي اين مرد و زن به دليل زناي محصنه حكم رجم صادر شده و اين حكم نه با اقرار يا شهادت بلکه بر اساس علم قاضي بوده است. اين مرد و زن فرزندي دارند كه اكنون 11 ساله است.


در قرآن کریم مجازات سنگسار وجود ندارد!
سنگسار رسم یهودیان است!
گرچه در قرآن کریم مجازات سنگسار وجود ندارد، بايد اذعان داشت که قرآن کریم برای مسلمانان حد و مرزهائی قائل شده که نمی توانند و نبايد پا را از آنها فراتر نهند. اگر کسی از اين حدود فراتر رود، به مرز تعيين شده توسط خدا تجاوز کرده و مجازات وی "حد" است: " کسانی که از اين حدود خارج شوند ستمکارانند.بنا به تعبير مفتيان و فقهای مسلمان اين قبيل جرايم، جرايمی هستند که فرد عليه خدا مرتکب می شود و قابل بخشش نيستند. مجازات اين جرايم که در خود قرآن کریم مشخص شده است قابل تغيير نيست و"حق الله" محسوب می شود.


سنگ‌سار يکی از هول‌ناک‌ترين شکنجه‌هايی است که امروز در کشورهای اسلامی که براساس قانون شريعت اداره می‌شوند اعمال می‌شود (ماده 102 قانون حدود جمهوری اسلامی ايران). در اين شکنجه‌ی وحشتناک، قربانی را اگر مرد باشد تا کمر و اگر زن باشد تا سينه در گودالی دفن می‌کنند و پس از قرائت حکم حاکم شرع، او را سنگ‌باران می‌سازند (ماده 102 ) . قانون شريعت حتا نوع سنگ‌ها را تعيين کرده است: سنگ نبايد خيلی کوچک يا خيلی بزرگ باشد به نوعی که قربانی تا آنجا که ممکن است زجر بکشد (ما ده 104). اين شکنجه بر خلاف شکنجه های ديگر نه در زندانهای دربسته بلکه در اماکن عمومی انجام می‌شود و برای اجرا خود افراد عادی را بصورت شکنجه‌گــر در می آورد ـ افرادی که گاهی فقط به علت ترس از هم‌دستی با قربانيان و يا عدم رعايت فرامين الهی ـ به اين جنايت وحشتناک تن در می‌دهند.


از ديگرتفاوت‌های سنگ‌سار ( و نيز شکنجه‌هائی که جنبه‌ی تعزيز اسلامی دارند) با ديگر شکنجه‌ها اين است که از نظر شکنجه گران، سنگ‌سار جنبه‌ی مقدس دارد و مرتکبين اين جنايت کار خود را اجرای فريضه دينی می‌دانند و به افراد عادی تلقين کرده‌اند که پرتاب سنگ ثواب دارد و اجر اخروی.


برخلاف تصور بعضی، سنگسار را اسلام معرفی نکرده است. اينکه سنگسار "مجرمين" از چه زمانی در جامعه ی بشری معمول شده بر نويسنده‌ی اين سطور معلوم نيست و نياز به تحقيق ويژه دارد. ليکن سنگسار زنان و مردان به جرم روابط جنسی خارج از ازدواج (زنا) ريشه در يک رسم قديمی قبيله ای يهود دارد. گرچه در توراَة (انجيل عهد عتيق) هيچ آيه ی مشخصی در مورد سنگسار زانی و زانيه وجود ندارد، ليکن مجازات رابطه جنسی خارج از ازدواج از نظر توراة مرگ است: "مردی که با زن همسا يه اش زنا کند بايد بميرد، هم او و هم شريک جرمش" (توراة (انجيل عهد عتيق)، لويتيکوس، بخش 20 آ يه ی 10.). اين انجيل عهد جديد است که از شيوه اجرای حکم مرگ (سنگسار) به عنوان يک رسم قديم یهودی پرده بر می دارد: "يهوديان سنگ برداشتند تا او را سنگباران کنند" (انجيل يوحنا، 31:10)



در قرآن کریم حد اقل شانزده آيه در مورد زنا وجود دارد، ولی در هيچ موردی نه برای زنای محصنه (زنای محصنه به معنای آن است که شخص زنا کننده دارای همسر دائمی باشد به گونه ای كه هرگاه بخواهد با همسر خود نزديكی كند مانعی در كار نباشد و با اين حال تن به زنا داده باشد . به زبان ساده تر اگر یک فرد متاهل زنا کند ، به زنای آن شخص زنای محصنه گفته می‌شود ) مجازات مرگ تعيين شده و نه به سنگسار به عنوان شيوه مجازات اشاره شده است. در اين مورد برخی از متشرعين برای توجيه رجم (سنگسار) مقصر را بُز عايشه (همسر پيامبر و دختر ابوبکر ) می دانند. آنان از قول عايشه نقل می کنند که محمد(ص) آيه های مختلف قرآن کریم را زير بالش و توشک پنهان می کرده است. از جمله ی اين آيات يکی هم آيه ی مربوط به سنگسار بوده است. عايشه گفته ا ست: " ما مشغول کفن و دفن رسول الله بوديم وُبزی آمد و آيه ی رجم را از زير توشک بيرون کشيد و خورد" (نقل از راغب اصفهانی در کتاب محاضرات، جلد 2 صفحه ی 250، چاپ مصر، 1287).


راهنمای عمل سنگسار حديثی است که از محمد(ص) نقل می شود: " هرزمان مرد وزنی مجرد زنا کنند بايد يکصد ضربه شلاق بخورند و بمدت يکسال تبعيد شوند. چنانچه مرد زن داری با زنی شوهر دار زنا کند، بايد به هريک صد تازيانه زده شود و سپس هردو سنگسار شوند. اگر يکی از آنان مجرد باشد، مجازات او صد ضربه شلاق و يکسال تبعيد ا ست" (حديث مالک). روايت است که زنی آبستن که مرتکب زنای محصنه شده بود نزد محمد(ص) بردند. او دستور داد که زن را تا زمان تولد کودکش سنگسار نکنند. " پس از تولد کودک زن را تا سينه در گودالی دفن کردند. پيامبر دستور داد وی را سنگباران کنند. خا لد جلو دويد و سنگی به سر او زد. از سر زن خون جهيد وصورت خالد را خون آلود ساخت. خالد به او نفرين کرد. پيامبر بر جسد زن نماز خواند و مسلمين او را دفن کردند" (حديث مالک).
مجازات لواط نيز، مانند زنای محصنه، سنگسار است. طبق گفته ی يکــــی از روّات حديث "مردی که مرتکب لواط می شود، چه متاهل و چه مجرد، بايد سنگسار شود" (حديث مالک).


مجازات زنان هم جنس گرا نيز سنگسار است. چنين زنانی بعد ازمرگ نيز بصورت فجيعی در جهنم شکنجه خواهند شد: " چون روز قيامت شود بياورند زنانی که با هم مساحقه کرده اند جامه ها از آتش در بر و مقتنعه از آتش بر سر در زير جامه های از آتش پوشيده و عمودی از آتش در فرج آنها و داخل جهنم کنند و از حضرت پرسيدند از مساحقه فرمود نميگويم تا سوگند ياد کنيد که آنچه ميشنويد بزنها بگوئيد بعد از قسم فرمود داخل جهنم خواهند شد و هفتاد حله از آتش بالای آنها پوست کنده برايشان ميپوشانند و دو کمربند آتش در ميان ايشان می بندند و دو موزه‌ی آتش بر پاي ايشان می کشند و در جنهم می باشند. هردو ملعونند و حد زنا برايشان می‌باشد" (مجع المعارف و مخزن العوارف، تاليف محمد شفيع بن محمد صالح).
در قرآن کلمه سنگسار (رجم) با مفهوم سنگسار کردن انسانها دیده نمیشود و بطور مستقیم به سنگسار اشاره ای در قرآن نشده است، اما برخلاف آنچه اسلامگرایان امروزه مبنی بر تحریف شدن تورات و انجیل میگویند، قرآن خود را در واقع تصدیق کننده کتب قبلی و ادامه راه آنها میداند و همچنین به وضوح میگوید که حکم خدا در تورات است و در ادامه قصاص را از احکام تورات خوانده و بعد از تصدیق آن، میگوید هرکس به آنچه خدا (در تورات در مورد قصاص) نازل کرده است عمل نکند، از ستمکاران است. بنابر این میتوان گفت قرآن نیز چون احکام تورات را، احکام خدا خوانده است، مهر تایید بر سنگسار که حکمی توراتی است نیز همانند قصاص زده است و این منطقی است اگر مسلمانی در کنار قصاص از این آیه استفاده کرده و استدلال کند که در تورات سنگسار آمده است پس باید بدان نیز عمل کرد و این حکم الهی را نیز پیاده کرد، زیرا در تورات به وضوح به سنگسار اشاره شده است. و این استدلال کاملا منطقی و معتبر است اگر از این مبحث نتیجه گرفت که قرآن بطور غیر مستقیم و بواسطه تورات، سنگسار را تایید و ابقا میکند.


آل عمران آیات 43 تا 45
چگونه تو را داور قرار می دهند ، در حالی که تورات که حاوی حکم خداست در، نزد آنهاست ؟ سپس از حکم تو رويگردان می شوند و اينان ايمان نياورده اند ، ما تورات را که در آن هدايت و روشنايی است ، نازل کرديم پيامبرانی که ، تسليم فرمان بودند بنابر آن برای يهود حکم کردند و نيز خداشناسان و دانشمندان که به حفظ کتاب خدا مامور بودند و بر آن گواهی دادند ، پس ، ازمردم مترسيد ، از من بترسيد و آيات مرا به بهای اندک مفروشيد و هر که بر وفق آياتی که خدا نازل کرده است حکم نکند ، کافر است،و در تورات بر آنان مقرر داشتيم که نفس در برابر نفس و چشم در برابرچشم و بينی در برابر بينی و گوش در برابر گوش و دندان در برابر دندان وهر زخمی را قصاصی است و هر که از قصاص درگذرد ، گناهش را کفاره ای خواهد بود و هر که به آنچه خدا نازل کرده است حکم نکند ، از ستمکاران است .


تورات، کتاب لاویان 20، از 10 تا 14
اگر فردی با همسر شخص دیگر زنا کند، مرد و زن هردو باید کشته شوند. اگر مردی با زن پدر خود همبستر شود به پدر خود بی احترامی کرده است، پس آن مرد و زن باید کشته شوند، و خونشان به گردن خودشان میباشد. اگر مردی با عروس خود همبستر شود، باید هردو کشته بشوند، زیرا زنا کرده اند، و خونشان به گردن خودشان میباشد، اگر دو مرد با هم نزدیکی کنند باید کشته شوند، و خونشان به گردن خودشان میباشد، اگر مردی با زنی و با مادر آن نزدیکی کند، گناه بزرگی کرده است و هر سه باید زنده زنده سوزانده شوند تا این لکه ننگ از دامن شما پاک شود.


تورات تثنیه 22، از 22 تا 27
اگر مردی در حال ارتکاب زنا با زن شوهرداری دیده شود، هم آن مرد و هم آن زن باید کشته شوند. به این ترتیب، شرارت از اسرائیل پاک خواهد شد. اگر دختری که نامزد شده است، در داخل دیوارهای شهر توسط مردی اغوا گردد، باید هم دختر و هم مرد را از دروازه شهر بیرون برده، سنگسار کنند تا بمیرند. دختر را بخاطر اینک فریاد نزده و کمک نخواسته است و مرد را بجهت اینکه نامزد مرد دیگری را بی حرمت کرده است. چنین شرارتی باید از میان پاک شود اما اگر چنین عملی خارج از شهر اتفاق بیافتد تنها مرد باید کشته شود، چون دختر گناهی که مستحق مرگ باشد مرتکب نشده است. این مثل آن است که کسی بر شخصی حمله ور شده او را بکشد، زیرا دختر فریاد زده و چون در خارج از شهر بوده کسی به کمکش نرفته است تا اورا نجات دهد.


همچنین در سوره مائده آیه 43 آمده است
چگونه تو را داور قرار می دهند ، در حالی که تورات که حاوی حکم خداست در، نزد آنهاست؟ سپس از حکم تو رويگردان می شوند و اينان ايمان نياورده اند.

همانطور که از تورات نقل قول شد در تورات بطور مشخص دستور داده شده است که زناکار را
باید سنگسار کرد. البته میان قوانین یهود با اسلام اندکی تفاوت وجود دارد، به زناکار یکبار اخطار داده میشود و در مرتبه دوم او مستحق سنگسار شدن است. در تورات سنگسار تنها برای زنا در نظر گرفته نشده است بلکه تورات در مورد کفر ورزیدن، دین دیگری را انتخاب کردن، به خدا فحش دادن، جادوگری کردن نیز دستور به سنگسار میدهد، همچنین آمده است که موسی شخصی را بخاطر توهین به خدا سنگسار کرد و کشت.


تورات لاویان کتاب 24 آیات 13 و 14
خداوند به موسی فرمود: (او را بیرون اردوگاه ببر و به تمام کسانی که کفر او را شنیدند، بگو که دستهای خود بر سر او بگذارند. بعد تمام قوم اسرائیل او را سنگسار کنند. و به قوم اسرائیل بگو که هر کس به خدای خود کفر بگوید باید سزایش را ببیند و بمیرد. تمام جماعت باید او را سنگسار کنند. این قانون هم شامل اسرائیلی ها میشود و هم شامل غریبه ها.


تورات کتاب تثنیه شماره 13 آیات 6 تا 10

اگر نزدیکترین خویشاوند یا صمیمی ترین دوست شما، حتی برادر، پسر، دختر و یا همسرتان در گوش شما نجوا کند که بیا برویم و این خدایان بیگانه را بپرستیم؛ راضی نشوید و به او گوش ندهید. پیشنهاد ناپسندش را برملا سازید و بر او رحم نکنید. او را بکشید. دست خودتان باید اولین دستی باشد که او را سنگسار میکند و بعد دستهای تمامی قوم اسرائیل. او را سنگسار کنید تا بمیرد، چون قصد داشته است شما را از خداوند، خدایتان که شما را از مصر یعنی سرزمین بردگی بیرون آورد دور کند



اما یهودیان حدود دو هزار سال است که هیچ کس را سنگسار نکرده اند، و از این دستور تورات سرپیچی کرده اند، و دلیل این سرپیچی بسیار جالب است. اسرائیل سرزمین یهودیان در دو هزار سال پیش توسط رومی ها مورد تجاوز قرار گرفت و دستگاه مذهبی آنها که شامل دادگاه و مجلس یهودیها (Sanhedrin) بود نابود شد. از آن روز تا به این روز یهودیان موفق نشده اند دادگاه شرعی تشکیل بدهند، زیرا گویا برای تشکیل چنین دادگاهی نیاز به تعداد مشخصی (هفتاد و یک) خاخامهای دانش آموخته دارند، تا بتوانند در مورد جان انسانها تصمیم بگیرند. برخی از یهودیان معتقدند تا زمان ظهور عیسی مسیح چنین دستگاه قضایی شکل نخواهد گرفت و تا آن زمان یهودیان نه کسی را سنگسار خواهند کرد و نه از روی قوانین دینی خود در مورد جان انسانها تصمیم میگیرند



امامسیحیت دراین باره چه میگوید؟

انجیل یوحنی کتاب 8 آیه 1 تا 11
عیسی به کوه زیتون بازگشت. ولی روز بعد صبح زود باز به خانه خدا رفت. مردم نیز دور او جمع شدند. عیسی نشست و مشغول تعلیم ایشان شد. در همین وقت، سران قوم و فریسیان زنی را که در حال زنا گرفته بودند، کشان کشان به مقابل جمعیت آوردند، و به عیسی گفتند (استاد، ما این زن را به هنگام عمل زنا گرفته ایم. او مطابق قانون موسی باید کشته شود. ولی نظر شما چیست؟)


آنان میخواستند عیسی چیزی بگوید تا او را به دام بیاندازند و محکوم کنند. ولی عیسی سر را پایین انداخت و با انگشت بر روی زمین چیزهایی مینوشت. سران قوم با اصرار میخواستند که او جواب دهد. پس عیسی سر خود را بلند کرد و به ایشان فرمود: (بسیار خوب؛ آنقدر بر او سنگ بیاندازید تا بمیرد، ولی سنگ اول را کسی به او بزند که خود تابحال گناهی نکرده است.) سپس دوباره سر را پایین انداخت و به نوشتن بر روی زمین ادامه داد. سران قوم از پیر گرفته تا جوان یک یک بیرون رفتند تا اینکه در مقابل جمعیت فقط عیسی ماند و آن زن. آنگاه عیسی بار دیگر سر را بلند کرد و به زن گفت: (آنانی که تو را گرفته بودند کجا رفتند؟ حتی یک نفر هم نماند که تو را محکوم کند؟) زن گفت (نه آقا! عیسی فرمود: من نیز تو را محکوم نمیکنم. برو و دیگر گناه نکن).


عیسی در این گفته هرگز نگفته است کسی را دیگر سنگسار نکنید، بلکه تنها گفته است کسانی حق سنگسار کردن دارند که گناهی نکرده باشند، و البته مسیحیان معتقدند همه انسانها گناهکار هستند و خداوند پسر خودش را فرستاد و خود در کالبد انسان تجلی یافت تا بخاطر گناهان ما بر روی صلیب برود و ما بخشیده شویم.
در آیین بهائی مجازات سنگسار وجود ندارد



اما در اسلام احادیث فراوانی وجود دارد که سنگسار را تائید میکند یکی ازمعروفترین این احادیث بشرح زیر است
صحیح مسلم جلد نخست صبفه 65 و در صحیح بخاری جلد دوم صفحه 1009
از عبدالله بن عباس نقل شده است که عمر در خطابه ای در حالی که روی منبر رسول الله نشسته بود گفت: براستی که الله تعالی محمد را با حقیقت فرستاد قرآن را نیز با او نازل کرد. آیه مربوط به سنگسار زناکار درمیان آیات وحی شده بود و ما آنرا خواندیم و فهمیدیم و حفظ کردیم. پیامبر سنگسار کرد و ما نیز بعد از او سنگسار کردیم. من بیمناک هستم که بعد از گذشت زمان شخصی بگوید ما سنگسار را در کتاب خدا نمی یابیم و با کنار گذاشتن یکی از فریضه های نازل شده توسط خدا به گمراهی بروند. همانا سنگسار کردن زناکار در صورتی که شاهدانی یافت شوند یا زناکار اعتراف کند یا آثار حاملگی در او یافت شود در قرآن یافت میشود و حق است.

ماده پنجم از اعلامیه جهانی حقوق بشر دراین باره میگوید:
احدی را نمی توان تحت شکنجه یا مجازات یا رفتاری قرار داد که ظالمانه و یا بر خلاف انسانیت و شئون بشری یا موهن باشد .


اما در ایران تاکنون13نفر(11زن)و(2مرد) محکوم به سنگسار شناسائی شده انداین شناسائی کاملا" از راه دهان به دهان خبر است یعنی مثلا" زنی در زندان به وکیلش میگوید که همبندی من محکوم به سنگساراست. . . . . . قطعا" تعدادمحکومین سنگسار بسیار بیشتر از تعدادیست که شناسائی شده اند.متاسفانه سانسور به گونه ای روی این قضیه سنگینی میکند که هیچ رسانه داخلی حتی حاضر نیست این کلمه رامنتشر کند(نقل از ایران امروز در مصاحبه با شادی صدر)



اما یکی از کسانی که با کمک همکارانش در کمپین قانون بی سنگسار شبانه روز وخستگی ناپذیر در راه حذف این شکنجه واعدام وحشیانه تلاش میکنند خانم شادی صدر میباشد کمپین قانون بی سنگسار تاکنون موفق شده است جان 2 نفر از محکومین رااز سنگسار نجات دهند این 2نفر اکنون حکم برائت گرفته وآزاد هستند.درچند مورد هم اجرای مجازات متوقف شده است برای او وتمامی همکارانش از صمیم قلب آرزوی موفقیت دارم .با امضاء
بیانیه کمپین اورا در انجام هدفش یاری دهید






منابع:
سایت زندیق
سایت میدان زنان
سایت ایران امروز
سایت روز
سایت همه چیزدرباره اسلام

برخی از دوستان با قسمت نظرات مشکل داشتند .لطفا" بروش زیر عمل کنید:




۹ نظر:

ناشناس گفت...

خیلی دردآوره، خدا هم راضی به این کار نیست.

ناشناس گفت...

یهود و اسلام هرچه وحشیگری خواستند به نام دین و خدا کردند. ما چه گرفتاری شدیم به دست این قوانین کثیف حیوانی.
ممنون ازین پست خوب و کاملت.

ناشناس گفت...

سلام

خونه نو مبارک

-----

موضوع ناراحت کننده ایه این سنگسار . به نظر من کار وحشیانه ایه. امیدوارم روزی برسه که سایه شوم این حماقت ها از سر کشور باستانی ما کنار بره .

... و من آن روز را انتظار میکشم
حتی روزی که دیگر نباشم

ناشناس گفت...

ما بالاخره نفهمیدیم سنگسار اشتباه است یا مشروع است
در ضمن لینک شما تغییر داده و در کپی وبلاگ درج گردید
لطفا به من بگویید که به طور خلاصه سنگسار مشروع است یا خیر ؟منتظرم

ناشناس گفت...

سلام آخرین سامورایی

در مورد این پست دو نقل نوشته می نویسم
1
محمد جواد لاریجانی دبیر حقوق بشر قوه قضائیه ایران، اجرای حکم سنگسار یک مرد در شهرستان تاکستان را ناشی از اشتباه قاضی دانسته اما گفته که خجالت نمی کشیم احکام سنگسار را اجرا کنیم. برخی فکر می کنند چون غربی ها راجع به سنگسار به ما فحش می دهند ما خجالت می کشیم که احکام را اجرا کنیم در صورتی که چنین چیزی نیست سنگسار اصل فقه شیعه و فقه اهل بیت است واجرای فقه خجالت نیست.

آدرس نوشته بی. بی . سی در زیر
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/story/2007/09/070930_ka-stoning-larijani.shtml
2
ويل دورانت در تاریخ تمدن، عصر رنسانس، نوشته: قوانين جزايى قرن شانزدهم از قوانين قرون وسطى سخت گيرتر، و انعكاسى از آشفتگى اخلاقى آن زمان بودند. در شهر سالزبورگ چندين نفر را به اين گناه كه روز جمعه گوشت خورده و از توبه استنكاف كرده بودند، زنده زنده سوزاندند و آن هايى كه توبه كرده بودند نیز به دار آويخته شدند، جسد شان را هم براى عبرت دیگران بردار گذاردند تا كركسان گوشت آنان را خوردند، اینگونه می خواستند مومنان عبرت گیرند. كيفرهاى وحشيانه و در ملأ عام مردم را درنده خو مى ساخت، به موجب قانونى كه در سال 1790 لغو شد، زنانی را كه به خيانت يا كشتن شوهرشان محكوم مى شدند، زنده، زنده مى سوزانيدند، ولى عرف و عادت اجازه مى داد كه قبل از سوزانده شدن خفه شوند. مردانى را كه به جرم خيانت محكوم مى شدند، هنگام اعدام در حالی که محکومین هنوز جان داشتند شکم آنان را مى دريدند و امعا و احشاى آنان را در برابر ديدگانشان مى سوزاندند، پس ار اعدام نیز آن ها را سر مى بريدند و تكه تكه مى كردند. در لندن چوبه هاى دار بر پا شده بود. در قرن هجدهم با به تصويب رسيدن قوانين تازه اى در پارلمان انگلستان شماره جرايمى كه قانون براى آن ها كيفر مرگ تعيين كرده بود فزونى يافت. جرايمى كه كيفر آن ها مرگ بود از 50 مورد در 1689 به 160 مورد در سال 1820 رسيده بود.

ناشناس گفت...

ناشناس نگفت بلکه مریم آرامیان بود که کامنت طولانی رو به نقل از بی بی سی و ویل دورانت نوشت

http://mariamweb.blogfa.com/

ناشناس گفت...

اطلاعات جالبی بود.
یه مورد بی دقتی دیدم:
زنای محصنه (روابط جنسی خارج از ازدواج)
زنای محصنه یعنی زنا با زن شوهر دار.
چرا این کامنتیگتون انقدر سخته؟ اغلب جواب نتونستم ام و آدرس وارد کنم. sssolmaz.blogfa.com

ناشناس گفت...

ناشناس نمیگه مریم آرامیان میگه:خوندن نوشته ها برای چشم خسته کننده است ، یا رنگ متن صفحه رو عوض کن یا رنگ خط نوشته ها راپر رنگ انخاب کن مثلن رنگ خظ نوشته طلایی رنگ خوبه، این نظر خواهی در مورد انتخابات هم اصلن دیده نمیشه، فکر می کنم فقط من بودم که کشف کردم و خوندم.

مریم آرامیان http://mariamweb.blogfa.com

ناشناس گفت...

واقعا مسخرست!نمی دونم ما چه جوری داریم با قوانین مذخرفه 14 قرن پیش زندگی می کنیم؟
متاسفم نمی دونم چی باید بگم. کسایی که این کارهارو می کنن حیوونن.